Best Festival Feeling

Festival beauty tips voor het komende seizoen!

Geen festival zonder deze festival beauty tips!

Tijdens het festivalseizoen is het natuurlijk het leukste om je helemaal uit te leven met make-up. Maar hoe moet je dat nou op zo’n festival doen? Je opmaken in een dixi? De onverwachtse plensbui? Hier een aantal festival beautytips zodat jij zonder zorgen het hele festival met een mooie make-up look kan rondlopen.

Waterproof make-up

De eerste is misschien wel het meest voor de hand liggend, maar ook het meest belangrijk om jou look intact te houden. Je weet namelijk nooit wat het weer kan doen, helemaal in Nederland kan er van de een op de andere minuut een enorme regenbui losbarsten. Daarom is het slim om te investeren in een goed setje waterproof make-up. Ookal regent het niet, maar ben je stiekem een traantje aan het wegpinken bij je favoriete artiest, je make-up blijft tip top in orde! Bijna alle onderdelen van je dagelijkse make-up zijn beschikbaar in een waterproof variant, dus eenmal een investering en je kan het hele seizoen ermee door!

Verzorg je huid

Een andere festival beauty tip is het verzorgen van je huid. Dit is waarschijnlijk wel de belangrijkste tip van allemaal, want je moet natuurlijk altijd zuinig om gaan met je huid! Zorg dat je altijd een goede hoge factor zonnebrand gebruikt, want als je het naar je zin hebt vliegt de tijd voorbij en ben je voor je het in de gaten hebt volledig verbrandt. Ook heb je lippenbalsems met een zonbescherming erin verwerkt, zodat je lippen én niet droog worden én niet zullen verbranden. Want ja, ook je lippen kunnen verbranden!

Mocht je het nou zó warm hebben, kan je altijd gebruik maken van een mist voor in je gezicht. Dit is een doorzichtige spray wat zorgt voor een frisse verkoeling, zonder je make-up te laten uitlopen. (Als je naar de eerste tip hebt geluisterd dan hihi!) Mocht je verder je lichaam wat willen opfrissen, zijn babydoekjes ook een uitkomst. Hiermee kan je zonder te douchen toch een fris gevoel creëren, waarna het doekje gewoon lekker de prullenbak in belandt!

Hou je haar in bedwang

Helemaal op festivals die meerdere dagen duren, kan je je haar niet altijd de behandeling geven die het gewend is. Als je gewend bent het elke dag te wassen en als dit nu niet mogelijk is, is de kans groot dat het vettig wordt. Daarom is een fijne tip om altijd een bus droogshampoo mee te nemen. Hiermee kan je nét een dagje langer met je haar zonder het te wassen. Ook als je geen vettig haar hebt is droogshampoo een uitkomst, je kan er namelijk ook extra volume mee creëren!

Mocht je niet van los haar houden tijdens een festival, is je haar invlechten een huidige trend wat hier goed op inspeelt. Het ziet er fashionable uit, én je haar zal veel minder snel gaan pluizen. Ook wordt het minder snel vies, omdat je haar constant bij elkaar gehouden wordt. Een vlecht toch iets te saai voor jou? Voeg wat glitters toe in de vlechten of in je scheiding en je bent ready to go!

 

Pssst…. wil jij nog meer festival musthaves zien? Neem dan een kijkje in onze shop!