Best Festival Feeling

Festival struggles + oplossing voor elke vrouw

5 Festival tips & tricks – to make it easier girls

We made it! De 5 beste tips en tricks waardoor jij voorbereidt naar je festival kunt gaan en dan alleen nog maar hoeft te genieten. Enjoy this festival guide girls!

 1. Maak een checklist

Waarschijnlijk herken je het wel dat je net onderweg bent en het gevoel hebt dat je toch echt wat vergeten bent? Voorkom deze stress en maak een checklist voor de tijd die je helpt om de belangrijkste dingen niet te vergeten. Wij hebben ook een festival checklist(interne link)gemaakt die je kan helpen, met bijvoorbeeld: powerbank, ID, tickets, oordoppen, etc.

 1. Koop je ticket op tijd

Wees er op tijd bij en scoor een earlybird-ticket. Bijna alle festivals starten met de verkoop van earlybirdtickets. Maar als je het niet opzoekt en in je agenda zet vergeet je het misschien al gauw. Wij hebben voor je een festival agenda(interne link) gemaakt die alle bekende festivals in Nederland op een rijtje heeft gezet met daarbij de startdatum van de earlybird tickets. Mis de ticketverkoop dus niet en bespaar geld!

Toch gemist?En ga je voor de last-minute tickets, koop dan je tickets via Ticketswap. Dit is een grote en betrouwbare site om je tickets te kopen en verkopen. Zo voorkom je ook fraude.

 1. Bespaar geld

Festivals zijn al duur genoeg dus bespaar geld en neem dopjes mee. Vooral in de zomer met het warme weer moet je jezelf goed hydrateren. Neem dus vooral tussen de lekkere wijntjes door voldoende water. En betaal niet elke keer 5 euro voor een nieuw flesje water omdat ze standaard de doppen eraf halen. Maar maak dus gebruik van de handige ‘partydop’, met vele voordelen:

 • Je kunt altijd je flesje bijvullen
 • Is universeel en past dus op elk flesje
 • Makkelijk mee te nemen aan je sleutelhanger.
 • NOOIT MEER MORSEN!
 • Geen enge beesten in je drinken
 • Voorkom ongewenste middelen in je flesje.

Universele Partydop

Product via Bol.com

 

Bol.com | €7,90

 1. Bestudeer de line-up

Mis je favoriete artiest niet! En bestudeer vooraf de line-up, je weet namelijk vast wel wie er allemaal komen maar weet je ook wanneer? Het zou toch zonde zijn om je favoriet te missen. Maak dus vooraf een planning en bespreek dit met je vriendinnen zodat je elkaar helpt herinneren.

 1. Voor de verloren vriendin

Elke vriendinnengroep kent wel de ‘verloren vriendin’, je bent net 5 minuten binnen en weg is ze. Maar op een Pinkpop, Lowlands, Decibel of Mysteryland bijvoorbeeld is het nog niet zo makkelijk om elkaar terug te vinden. Wees er dus op voorbereid en maak afspraken. Wij hebben drie tips & tricks voor je op een rijtje gezet:

 • Herkenningspunt: spreek vooraf een herkenningspunt af die makkelijk te onthouden is en je dus makkelijk kunt verzamelen.
 • Download de ‘Find My Friends’-app:deze handige app laat je via iCloud de locatie van je vrienden zien. Via een handige kaart zie je precies waar je vrienden staan met een icon.
 • Whatsapp Live Locatie: de handige nieuwe functie van Whatsapp stelt je instaat om je huidige locatie te delen met je Whatsapp vrienden. Zo kun je eenvoudig elkaar volgen.

Blijft op de hoogte

Volg ons via Facebook of Instagram voor de leukste tips & tricks, festival items en handige informatie op gebied van festivals.