Je festivalschoenen weer als nieuw

Je festivalschoenen weer als nieuw

De struggle

Wij kennen het probleem dat je nooit zin hebt om je festivalschoenen meteen schoon te maken nadat je bij een festival bent geweest. Maar we weten allemaal: onze schoenen hebben wat te verduren tijdens een festival. Daarom kan een lijstje met een aantal tips om je schoenen weer als nieuw te krijgen niet ontbreken. En onthoud, het beste is toch echt om ze meteen schoon te maken!

Festivalschoenen schoonmaken

Eerder schreven we een artikel over de juiste festival schoenen. Daar hadden we het al kort over extra verzorging voor je schoenen. In dit artikel geven we je extra tips om je festivalschoenen weer goed schoon te maken. Allereerst is het belangrijk om goed na te denken welke schoenen je aan gaat doen naar een festival. Worden het sneakers, biker boots of ga je voor een leuke loafer?

De essentials

Wat heb je nodig om je schoenen weer brandschoon te maken?

  • (Dreft) afwasmiddel
  • Een (oude) vaatdoek
  • Een (oude) afwasborstel

Doe wat dreft op een (oude) afwasborstel en houd deze onder een lauwwarme kraan. Haal je veters uit je schoenen en stop deze in de wasmachine. Vervolgens kun je met de afwasborstel je schoenen schoonmaken. Heb je geen (oude) afwasborstel in huis? Dan kun je ook met een (oude) vaatdoek aan de slag!

De redder in nood

Dit kan er maar een zijn, namelijk: de wasmachine. Heb je alles geprobeerd, maar worden je festivalschoenen maar niet schoon? Stop je schoenen in een oud kussensloop en strik deze dicht met een veter eromheen. Stop je schoenen in je wasmachine en we garanderen je. Ze zijn weer zo goed als nieuw! P.S. Wij doen alleen met schoenen met een gecoat leren bovenwerk. Bij andere schoenen is dit waarschijnlijk niet verstandig.

Zelf aan de slag

Je schoenen zijn inmiddels weer helemaal schoon, maar het is verstandig om ze nu wat extra liefde en verzorging te geven 😉 Wij hebben een aantal tips voor je, zoals een fijne spray voor je schoenen. En wat dacht je van een schoenpoetsset? Jij kunt voorlopig weer even vooruit.

Festvialschoenen