Tips voor de juiste festival schoenen

Zand, modder, regen en gras, je komt het allemaal tegen op een festival. Wat kun je nou het beste dragen en wat zijn nu de juiste festival schoenen?

Sneakers dragen op een festival

Sneakers zijn perfect voor een festival. Ze zijn niet te warm en ze staan sportief. Sneakers zitten comfortabel en je kunt er de hele dag op lopen. Zorg ervoor dat je donkere sneakers draagt, zodat viezigheid en (modder)vlekken minder opvallen.

Biker boots in combinatie met een festival

Je ziet ze tegenwoordig overal, de biker boots. Biker boots zijn makkelijk te combineren met een vrouwelijke outfit zoals een jurkje of rokje, maar je kunt deze boots ook prima dragen met een shortje of een lange broek. Het voordeel van biker boots is dat ze hoger zijn dan sneakers, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je zand of andere viezigheid in je schoenen krijgt. Dit betekent, geen schurende voeten door het zand. Ideaal!

Voor ons zijn biker boots de ideale festival schoenen omdat ze vaak een stevige zool hebben. Mocht je in iets van glas stappen, dan beschermen deze schoenen je goed met een dikke zool. Nog een voordeel van deze boots, je hoeft niet bang te zijn dat je koude voeten krijgt 😉

Waterproof (regen)laarzen

Je denkt nu waarschijnlijk meteen aan de standaard donkerblauwe en groene regenlaarzen, maar nee, die bedoelen we niet. We bedoelen de “hippere” variant van deze laarzen. Overal zie je ze tegenwoordig en naast dat ze ontzettend praktisch zijn (geen natte voeten) zijn ze eigenlijk ook gewoon superleuk om te dragen. Je hebt ze in verschillende kleuren en printjes, waardoor je helemaal meegaat met de trend en je ze perfect kunt stijlen met je bijpassende festival outfit. Nog op zoek naar regen laarzen voor je komende festival?

Festivalschoenen schoonmaken

Komen bovenstaande tips voor de juiste festival schoenen te laat en heb je toch je witte sneakers aangetrokken? Niet getreurd, daar hebben we natuurlijk ook tips voor. Stap 1: Haal je veters uit je schoenen en doe een aantal druppels afwasmiddel op een afwasborstel, maak hiermee je schoenen schoon en laat ze daarna even opdrogen in de zon. Stap 1 gedaan, maar ze zijn alsnog niet helemaal wit? Stop je schoenen in de wasmachine en je zult versteld staan, ze komen er als nieuw weer uit!

Extra verzorging voor je schoenen

Hebben je schoenen net even wat extra verzorging nodig? Kies en dan voor om ze bij te werken met een inwrijfborstel en wat schoenpoets en schoenleer. Wat ook kan helpen is een nieuw setje veters in beide schoenen of ze weer even opnieuw insprayen!

 

Pssst…. wil jij nog meer festival musthaves zien? Neem dan een kijkje in onze shop!